ناتو: جنگجویان گروه تروریستی داعش در افغانستان با رهبری این گروه ارتباط مستقیم دارند

جنرال جان نیکلسون، فرمانده نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان روز چهارشنبه در مصاحبهای با اسوشیتدپرس گفت که جنگجویان گروه تروریستی داعش در افغانستان ارتباطات مالی، مخابراتی و استراتژیک با رهبری این گروه در عراق و سوریه دارند.
او گفت: «این شاخه گروه تروریستی داعش به سازمان اصلی آن ارتباط دارد. آنها (جنگجویان) درخواست عضویت داده اند که پذیرفته شده است. آنها باید آزمونهای مشخصی را که در دابق (مجله گروه تروریستی داعش) نشر شده اند، از سر میگذشتاندند.»
پایگاههای گروه تروریستی داعش در ولایت ننگرهار در مرز با پاکستان اخیراً هدف حملات نیروهای افغان قرار گرفته اند. در این عملیات نیروهای امریکایی نیز از افغانها حمایت کرده اند.
این حملات که بخشی از عملیات شفق نیروهای اردوی افغانستان است، روز شنبه ساعاتی بعد از آن شروع شد که گروه تروریستی داعش مسئولیت کشتار حدود ۸۰ تن از تظاهرکنندگان را در کابل به عهده گرفت.
در این حملات بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شدند و بدترین حمله در کابل بعد از شروع شورشگری طالبان در سال ۲۰۰۱ به این سو بود. همچنین این نخستین حمله در پایتخت بود که گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را به عهده گرفته است.
پیش از این مقامهای افغان و امریکایی میگفتند که جنگجویان منسوب به گروه تروریستی داعش در افغانستان اعضای ناراضی طالبان اند.
جنرال چارلز کلیولند، سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان این هفته گفت که شمار جنگجویان گروه تروریستی داعش در افغانستان بین یک هزار تا سه هزار تن میرسد.
نیکلسون گفت که پیش از این جنگجویان گروه تروریستی داعش در نه تا ده ولسوالی حضور چشمگیر داشتند، اما پیش از شروع این عملیات حضور آنها به سه ولسوالی کاهش یافت.
وی افزود که حالا آنها از دره کوت به سمت جنوب بازگشت میکنند و زمانی که منطقه از وجود گروه تروریستی داعش پاکسازی شد، نیروهای ملکی مانند پولیس محلی به آنجا اعزام میشوند تا مانع بازگشت دوباره جنگجویان گروه تروریستی داعش شوند.
شاخه افغانستان گروه تروریستی داعش از سوی این گروه به عنوان “خلافت اسلامی در ولایت خراسان” خوانده میشود که اشارهای به یک منطقه تاریخی است و بخشهایی از افغانستان کنونی را شامل میشود.
نیکلسون گفت که «تعداد قابل چشمگیر و اکثر جنگجویان» گروه تروریستی داعش در افغانستان از منطقه قبایل اورکزی اجنسی پاکستان میآیند و اعضای سابق تحریک طالبان پاکستان اند.
او به این نکته اشاره کرد که نیروهای امریکایی ماه گذشته خلیفه عمر منصور، فرمانده ارشد تحریک طالبان پاکستان را کشتند که ظاهراً طراح حمله سال ۲۰۱۴ بر مکتبی در پیشاور بود. در آن حمله ۱۵۰ تن کشته شدند که اکثر شان کودک بودند.
نیکلسون گفت: «این نشاندهنده تعهدات ما در جنگ علیه این تروریستها است، فرقی نمیکند که آنها در کجا و در کدام جانب سرحد مرتکب این قساوتها میشوند.»
با در نظر داشت اتهامهایی بر پاکستان مبنی بر پناه دادن به جنگجویان گروه تروریستی داعش، نیکلسون گفت که موضوع حضور این جنگجویان در مناطق مرزی دو کشور را با راحل شریف لوی درستیز پاکستان مطرح کرده است.
پاکستان اتهام پناه دادن به این جنگجویان را رد کرده است. نیکلسون گفت که شریف قول داده است برای شکست گروه تروریستی داعش به ایالات متحده و افغانستان بپیوندد.
نیکلسون افزود: «فعلاً یک عملیات در جانب پاکستانی مرز جریان دارد تا نیروها به درههای مقابل محلات این جنگجویان برسند. این عملیاتی است که پاکستانی قول داده اند ادامه بدهند.»