اجتماعیبین الملل

مردم کویته پاکستان در اعتراض به فاجعه دهمزنگ کابل تظاهرات و تجمع کردند

عصر روز چهارشنبه در دومین اقدام بعد از جنایت هولناک دهمزنگ مردم کویته دست به تجمع و راهپیمایی زده و در محکومیت عاملان فاجعه دوم اسد شعار دادند.

تظاهرکنندگان با حمل شعارهای بر راه و رسم فعالان جنبش روشنایی تاکید و دولت را در کم کاری و عدم تامین امنیت شهروندان افغانستان متهم کردند.

آنان با حمل این شعار “عامل قتل و کشتار ارگ است با سپیدار” در پیشانی جمعیت مسوول مستقیم جنایت هولناک چوک دهمزنگ را سران حکومت وحدت ملی دانسته اعلام کردند که دیر یا زود دولت تاوان این اشتباه تاریخی شان را پس خواهد داد.

تظاهرکنندگان کویته در نهایت با تجمع در یک میدان ورزشی در محله اقبال اباد به خوانش شعر و مقاله پرداخت و در محکومیت جنایت هولناک دوم اسد بیانیه و قطع نامه صادر کردند.

در اخیر راهپیمایی، تظاهر کنندگان در محلی تجمع کردند و با خواند شعر، مقاله و سخنرانی کم کاری دولت را نکوهش کردند.

در این میان دختر نوجوانی که شاهد رویداد خونین دوم اسد شهر کابل بوده، چشم دیدهای خود را برای حاضران بازگو می کند.

او می گوید: من دختری از  نسل سوم انقلابم که در مهاجرت چشم به جهان گشودم و در کمتر از ۱۵ سال در سه کشوری که در هیچ کدامش آرام نگرفتم زندگی کردم، آری من دختری از نسل سوم انقلابم، دختری در مقطع زیر سن قانونی؛  و در روز حادثه دهمزنگ من و صدها تن دیگر سن قانونی را به تمسخر گرفتیم و نشان دادیم که مردم ما سن قانونی را زیر پا گذاشته و خیلی زود تر از آنچه انتظار می رفت با انتخاب به میدان آمده تا بگوید آهای دشمن مکار، آهای قاتل غدار، اهای دشمنی در لباس دوست، شما دیگر نمی توانید با سرنوشت این مردم معامله کنید چون اینها به آگاهی رسیده و مسلح به سلاح علم، دانش، شعور و مدنیت هستند.

این دختر نوجوان گفته، اینها خوب فهمیده اند که کی و کجا از کی عبور کنند و سرنوشت را از سر بنویسند. من از نسلی هستم که در میان خشم و خون و خشونت بزرگ شدم و درس خواندم و به آگاهی رسیدم. من دختری از جنس انقلاب و شاهد زنده ای صحنه تلخ و رقت بار و جنون آمیز میدان نبرد دهمزنگم، که شاهد افتادن خیلی از تن‌ها بی سر، سرهای بی تن و دست و پایی قلم شده بوده ام.

در بخش دیگری از روایت وی آمده بود: آری من شاهد زنده انقلاب دیگری هستم، انقلابی از جنس انقلاب روشنایی، من شاهد بودم و دیدم که مردم نمی‌دانستند از کدام طرف مورد حمله قرار می‌گرفتند انتحاری گر‌های اجیر شده، نارنجک اندازهای از داخل ساختمان اونیکس -گوشه‌ای از هتل مسلط بر چوک دهمزنگ- یا سربازی که چشم در چشم مردم ایستاده بود و بر آنان شلیک می‌کرد.

احمدعلی کوهزاد نیز طی سخنانی از عملکرد دولت افغانستان در قبال تامین امنیت شهروندان انتقاد کرده گفت تحقیر یک مردم تا یک جایی امکان پذیر است و اگر از یک مرحله پیش تر رود تاوان سنگینی بر حکومت خواهدداشت.

وی به عنوان نمونه از بلوچ‌های بلوچیستان نام برد که مجبور شدند به کوه‌ها بالا رفته و دست به اقدامات مسلحانه بزند.

وی انقلاب روشنایی را نمونه عالی اخلاقی و شهروندی بیان نموده گفت آنچه در تظاهرات های جنبش روشنایی اتفاق افتاده است در سطح دنیا بی نظیر است.

امینی مهرجو دیگر سخنران این راهپیمایی نیز به نمایندگی از برگزار کنندگان بیانیه ستاد برگزاری را خواند که در آن به ادامه ای راه جنبش روشنایی تاکید و عبور از رهبران سنتی امری حتمی دانست.

آقای مهرجو گفت که ما امروز اینجاییم تا به شکل آبرومندانه از قربانیان راه دشوار آزادی گرامی داشت به عمل آورده، بر بی عدالتی اعتراض، بر جهل نهیب زده و بر آگاهی و ادامه‌ای راه جنش روشنایی تاکید کنیم.

گفتنی است که این دومین واکنش مردم کویته به فاجعه دوم اسد درکابل بوده و پیش از این نیز فعالان مدنی پس از یک فراخوان در محوطه لیسه عالی پامیر تجمع و به یاد شهدای غرب کابل مراسم شمع افروزی بر پا کرده بودند.

 

امینی مهرجو- کویته پاکستان

 

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا