ده هزار قلم دوای بی کیفیت در کشور به فروش می رسد

بدین منظور، وزارت صحت عامه، اداره ملی تنظیم امور دوایی و محصولات طبی برای تنظیم بهتر امور دوایی و محصولات طبی در کشور، فراهم سازی ادویه باکیفیت، موثر و با قیمت امروز رسما در چوکات وزارت صحت عامه ایجاد کرد.
فیروز الدین فیروز در مراسم افتتاحیه این اداره گفت:” ادویه بی کیفیت، غیر نظاممند بودن مارکیت ادویه در کشور یک معضل بزرگیست که دامنگیر وزارت صحت عامه است و دوا های با کیفیت نقش مهمی را در عرضه خدمات صحی دارد.
آقای فیروز افزود، بنـابراین وزارت صحت عامه پس از یک سال تلاش توانست که این اداره را در جهت معیاری سازی ادویه با کیفیت در مارکیت های کشور و نظام مند ساختن سکتور خصوصی ایجاد کند”.
به گفته وی، سالانه بیش از چهار صد میلیون دالر به خاطر وارد نمودن ادویه در خارج از کشور به مصرف میرسد که ۹۵ فیصد ادویه جات از کشور های بیرونی وارد می شود.
اکنون اداره ملی تنظیم امور دوایی و محصولات طبی سعی دارد تا میدان رقابت را برای شرکت های داخلی دوا سازی مساعد سازد که این کار نه تنها شرکت های داخلی دوا سازی را تقویت می بخشد بلکه از مصرف پول در خارج از کشور جلوگیری می کند.
کنترول مارکیت های دوا، جواز دهی فعالیت های تاسیسات و فارمسست، بازرسی و تنفیذ قانون، ثبت ادویه و محصولات صحی، نظارت از کیفیت و قیمت دوا در بازار، کنترول ادویه مخدر و کنترول مطالعات تحقیقی و تخنیکی دوا ها از جمله وظایف عمده این اداره است.
در همین حال نور شاه کامه وال رییس اجرایوی اداره ملی تظیم امور دوایی و محصولات طبی گفت:” قاچاق ادویه های بی کیفیت، مشکلات امنیتی و درست کنترول نکردن سرحدات بزرگترین چالش در برابر معیاری شدن ادویه باکیفیت در بازار های کشور است.
آقای کامه وال افزود، این اداره در تلاش است تا این چالش عمده را برطرف کند تا زمینه بهتر فراهم شود برای عرضه ادویه با کیفیت در بازارهای کشور.
به گفته مقام های وزارت صحت، افغانستان تنها توان تولید ۵ درصد دوای مورد نیاز شهروندان کشور را دارد و ۳۵درصد از پاکستان، ۲۵ درصد از هندوستان، ۱۵ درصد از ایران و متباقی از کشور های چین، امارات… وارد کشور می شود.