اجتماعیِتیتر یک

تظاهرات گسترده جنبش روشنایی امروز صبح در کابل آغاز شد

این معترضان درخواست دارند تا خط انتقال برق ۵۰۰ کیلو ولت ترکمنستان از ولایات بامیان و میدان وردک عبور کند.

دولت اما می گوید که اگر این خط انتقال برق از بامیان و میدان وردک عبور کند، پرهزینه تر شده و تاریخ بهره برداری آن نیز به تعویق می افتد.

اما معترضان بر این باورند که دولت نسبت به مناطق مرکزی و عمدتا هزاره نشین بی عدالتی کرده ومی خواهند که این خط برق از این دو ولایت عبور کند.

معترضان با سر دادن شعارهای “عدالت! عدالت! مرگ بر تبعیض!” در سرک دانشگاه کابل از دولت خواستند تا نسبت به تغییر مسیر این خط اقدام کند. لازم به ذکر است که پولیس سرک های منتهی به ارگ را مسدود کرده است.

پولیس در تلاش است تا امنیت برقرار باشد و هلی کوپترها نیز بر فراز معترضان در حال چرخ هستند، اما ظاهرا هیچ نشانه ای از خشونت در معترضان دیده نمی شود.

خط انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت ترکمنستان که توسط بانک انکشاف آسیایی تمویل می شود، از بزرگترین پروژهای اقتصادی منطقه است که برق آسیای مرکزی را به افغانستان و پاکستان انتقال می دهد.

معترضان می گویند که این خط انتقال برق باید از ولایات بامیان و میدان وردک عبور کند تا مردم این مناطق هم از برق مستفید شوند.

براساس طرح فعلی، این خط انتقال برق در سال ۲۰۱۸ به بهره برداری می رسد.

این خط برق قرار است از پل خمری به سمت کابل از مسیر کوهستانی و دشوار سالنگ عبور کند.

شرکت آلمانی فیشنر که قرار است این پروژه را اجرایی کند، در طرح قبلی اش گفته بود که عبور این خط برق از ولایات میدان وردک و بامیان بهترین گزینه است، زیرا هم اکنون یک خط برق از مسیر سالنگ عبور می کند، و موقعیت کوهستانی و دشوار سالنگ کار را برای اجرایی کردن و یا حتی برای تعمیرات این خط بسیار دشوار می کند.

اما کمی بعد، این خط انتقال برق توسط دولت از مسیر سالنگ اعلام شد، که پس از آن اعتراض های گسترده مردمی را به دنبال داشت.

معترضان در حالی امروز به سرک ها آمده اند و نسبت به این تصمیم دولت اعتراض می کنند که دو ماه پیش نیز همین معترضان اولین تظاهراتشان را نسبت به این پروژه در کابل برگزار کردند. پس از ان، محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور وعده سپرد، که کمیته ای تشکیل می دهد و موضوع خط انتقال برق را بار دیگر بررسی می کند تا بهترین گزینه انتخاب شود. اما کمیته نیز بار دیگر مسیر سالنگ را انتخاب کرد.

ام البنین عطایی- کابل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا