
اشتراک کنندگان در این تظاهرات از ۳۵ حزب و جریان سیاسی از جمله حزب جمعیت، حزب اسلامی (حکمتیار)، حزب جنبش ملی و حزب وحدت اسلامی افغانستان نیز در بین آنهاست، نمایندگی میکردند.
تغییر سیستم انتخابات افغانستان از نظام تکرأی غیرقابل انتقال به نظام تناسبی، استفاده از سیستم انگشت نگاری برای رأیدهندگان و نظارت احزاب از تمام مراحل انتخابات مهمترین خواستهای احزاب سیاسی ست.
در چند ماه گذشته نمایندگان این احزاب در چندین جلسه و گردهمایی خواستهایشان را با حکومت مطرح کردند اما حکومت این خواستها را نپذیرفته و گفته است زمان برای عملی شدن آنها بسیار کم است.
در آخرین مورد، این احزاب، فرصتی دو هفتهای به دولت داده و پس از پایان این مدت اعلام کردند که نافرمانی مدنی را در مقابل حکومت آغاز میکنند.
احزاب افغانستان میگویند انتخاباتی که با روش کنونی برگزار شود مورد قبول آنها نخواهد بود. احزاب سیاسی پیش از این نیز هشدار داده بودند که اگر روند انتخابات به همین شکل ادامه یابد، “تمام گزینهها را قابل بحث دانسته و از همه امکاناتشان برای جلوگیری از اجرای این روند استفاده خواهند کرد.”
انتخابات ولسی جرکه و شورای ولسوالیهای قرار است در ۲۸ میزان سال جاری برگزار شود. کمیسیون مستقل انتخابات میگوید نهایت تلاش خود را برای تامین شفافیت این انتخابات خواهند کرد اما تاریخ برگزاری انتخابات تغییر نخواهد کرد.